DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

12. listopadu 2018

Pozvánka na akci: Creativeworld 2019


Tenhle tip bude hlavně pro všechny kreativní duše, které vyjíždějí za uměním, ale pro výtvarné potřeby i do zahraničí. Zvu vás totiž na Creativeworld do Frankfurtu nad Mohanem, který se bude konat od 26. do 29. ledna 2019.




Osobně bych se ráda vypravila. Řekla jsem si, že nebude od věci se zeptat vás, zda na takové akce jezdíte, nebo byste se případně chtěli přidat... Pojedete? Akce je ideální pro ty z vás, co tvoří, prodávají vlastní produkty a chtěli by poznat nejnovější trendy a materiály.

Neříkám, že je Česko extra pozadu a že tady nesledujeme trendy, co se k nám dostávají ze zahraničí. Ale stačí vyjet jen do Vídně, Drážďan a Berlína, abyste okamžitě zjistili, že ve světě kreativních a výtvarných potřeb tady takový výběr prostě nemáme.

Loni jsme byli s Tamarki na výletě do Vídně a Benátek. Cestou jsme se ve Vídni stavili v místních výtvarných potřebách a můžu vám říct, že nám oběma oči přecházely. Představte si třeba menší hobbymarket ala Obi, přesně tak velké byly. Každá ulička v tom velkém obchodě byla věnovaná jedné kreativní/výtvarné technice. Jen a jen jí. V jedné jsme obdivovaly olejové barvy, jinde zas potřeby na techniku linorytu.

A teď si představte nejnovější trendy, několik set vystavovatelů z desítek zemí světa na jednom místě. Tolik pohledů a inspirace ze všech možných koutů světa. Připadá mi to naprosto úžasný.



Creative World Trends - o čem bude?

Motto veletrhu zní "Welcome Friends" - najdete tam jak nápady pro svoje tvoření, tak i na dekoraci domu, bytu, svého obchodu...

Creativeworld je jeden z největších uměleckých veletrhů světa, zaznamenala jsem ho už loni.

Myslíte, že produktový a textilní design má vliv na trendy v oblasti uměleckých a DIY potřeb? Nebo to funguje naopak? Součástí akce bude speciální show, kterou vytvoří designéři za využití materiálů a nástrojů od vystavovatelů.



Akce nebude jen o nakupování - určitě bude plná inspirace pro vaši vlastní tvorbu. 

Hodně mě zaujalo, že pořadatelé o akci přemýšlí jako o celku. Ne o jednotlivcích, kterým zprostředkují komerční projekt. Takové akce mám ráda a připadá mi/cítím v nich duši a radost z toho, co ti lidé dělají. Proto se mi líbí i tři hlavní témata veletrhu: cosy site, natural location a happy place.
  • V části cosy site najdete materiály, které evokují přírodu, pohodlí a klid. Vůdčími materiály jsou vlna, plátno... Technika barvení: namáčení všeho. Z procházky přinesených přírodnin, starých šperků, tkanin, větví, trávy. 



  • V části natural location budou jednoduché a prosté materiály: len, keramika. V technikách (patchwork, sashiko, vyšívání) se jde ke kořenům, důležitá je stopa samotného tvůrce. Prostě řemeslný vzhled. 

  • Části happy place vévodí výrazné barvy, bude se slavit. Materiálem je papír, karton. Na akci uvidíte balicí papíry, papírové ubrusy v novém světle. 

Jasně, ono by se to všechno nějak do těchto témat vešlo, ale když už si dá někdo práci s tím, že je vymyslí a dá tomu celému koncept, najednou se věci hezky vybarví v tom správném světle a lidé je líp pochopí. 

Dokážu si představit, že bych tam měla nějaký workshop... 

Další informace najdete na stránkách Creativeworld.
Vstupenky koupíte on-line: jednodenní vstup stojí 25 Euro, na celý veletrh pak 45 Euro.

A tady si můžete prohlédnout, jak vypadal loňský ročník.



Pro koho akce je:
  • pro výtvarníky,
  • umělce a grafiky,
  • milovníky ručních prací, kteří svou tvorbu prodávají (nebo chtějí začít),
  • textilní návrháře,
  • a pro všechny, co milují kreativitu. 





Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *