DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

13. ledna 2017

Jděte ven - pošlu vám pohledy, pošlete je taky dál :)

Ahoj, mám tu jednu krásnou aktivitu, kterou možná znáte, možná ne. Jmenuje se Jděte ven a stojí za ní sdružení Tereza (které mimochodem pořádalo suprovou akci 3 x R - recykluj, renovuj, redukuj). Jejich snahou je odehnat všechny (včetně mě) od počítače, televize, z pelechů, gaučů... i teď v zimě.


Pojďte tomu se mnou pomoct a vyrazit víc ven:) Od Alice z Jděte ven jsem dostala pár krásně ilustrovaných pohledů a několik prázdných, které vyplním já s klukama.

A pošlu je vám s osobním doporučením (klasicky poštou) prvním deseti z vás. Stačí mi jen napsat adresu na můj e-mail ivabaltaretu@gmail.com. A pošlete pak i vy jednomu, dvěma, třem nebo i více přátelům a příbuzným stejný vzkaz. Šablonu koresponďáku si můžete snadno stáhnout třeba tady. :) Nebo si můžete koupit sadu přímo na stránkách Jděte ven.



Napadá vás něco zajímavého, co venku teď v zimě, ať už je sníh, mráz nebo bláto, dá dělat? Napište mi to sem do komentáře, budu moc ráda :)

Já jsem se zamyslela a vymyslela tohle:

  • Pozorovat na východ/západ slunce, což je v zimě mnohem snazší. Zvlášť ty východy stojí za to. 
  • Když je obleva, vyrobit si lodičky a vypouštět je.
  • Uspořádat si sněhovou olympiádu. Jako disciplíny například postavit co nejrychleji sněhuláka, uválet největší sněhovou kouli, dohodit koulí co nejdál, trefit se do stromu...
  • Jít si spolu zafotit zimu. 
  • Jít do parku večer, pozorovat stíny, světla lamp. A mít s sebou něco teplého na pití :)
Zapojte se, pošlete svůj tip cokoli vás napadne :) Krásné dny, Iva 







8 komentářů on "Jděte ven - pošlu vám pohledy, pošlete je taky dál :)"
  1. Bezva nápad! Stopovanou zvířátek mám cestou ke kompostéru na zahradě :-). Další aktivitou je třeba rozvěšení krmítek z PET lahví s dobrotami pro ptáčky a nošení bašty do krmelců. Prima je také focení v zimě, některé kontrasty jsou úchvatné a pak v neposlední řadě je prima dojít si natrhat pár větviček do vázy(třeba špendlíky či trnky) a pak se doma radovat copak nám to začíná kvést, pučet a zelenat se :-). A tady je slibovaný srdečný "závěs" na dveře, co jsem kutila přes svátky: https://www.bluebunny.cz/wp-content/uploads/2017/01/P1210040.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, focení v zimě je fakt úchvatný. A ty větvičky bomba. Díky za tip. Krásný den, Iva :)

      Vymazat
  2. Zdravím, je pravda že v zimě se nikomu moc ven nechce. Někdy ani mně natož dětem. A stojí to hodně úsilí a přemlouvání než je někam dostanu. Vždycky se jim strašně nechce, ale nakonec je to tam baví. Nedávno jsem po nich chtěla, že půjdeme zavěsit květináčové krmítka pro ptáčky na dětské hřiště. Co to stálo energie je dostat ven, ale pak si to tam užívali. Nikdo tam teď nechodí a bylo tam nasněženo a nepošlapáno, takže jsme pomocí stop dělali ve sněhu smailíky, srdce, jejich jména a samozřejmě andělíčky. Další nápady pro pohledy: dojít si na sníh a rampouchy a doma si dělat pokusy se sněhem a ledem. Na internetu je pro ně spoustu námětů (rozpouštění se solí bez soli, atd.), šipkovanou na sněhu i na blátě, postavit v lese domeček pro skřítky, aby jim nebyla zima. Tak ať se venku daří na sněhu i na blátě Miluška (milca007@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, děkuju za skvělý tipy. :) Máme to doma přesně stejné, často se jim nechce, pak se jim nechce domu. Krásné dny, Iva

      Vymazat
  3. Moc hezke a ja souhlasim. I kdyz myslim, ze my se zime venku nabranime, pokud tedy zrovna nebojujeme s bacily. Krome bobovani a dalsich zimnich radovanek, treba vyrazit na sanich na nakup, jako jsme to netradicne udelali my:-), nebo nakrmit zviratka v lese, protoze i kdyz nejsou Vanoce, zviratkum by to bodlo, nebo jen na zahrade rozvesit koule pro ptacky a dosypat krmitka, ono to taky chvili da:-). Hezky veecr. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, díky za tipy. Mně se právě často nechce a chodím hlavně kvůli dětem. Jet na saních na nákup je rozhodně supr nápad :) Promyslím, kde bych to mohla realizovat.. Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *