DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

9. prosince 2020

Tipy na vánoční stromek a DIY dekorace

Jak zvládáte letošní předvánoční shon? Už máte stromeček a všechny dekorace? Jestli ne, mám tu pro vás pár tipů, odkud si nechat dovézt stromek až domů a jak vytvořit jednoduché vánoční ozdoby a dekorace. 


Vánoční baňky, ozdoby bílé a mramorované


Vyrobte si mramorované ozdoby


Už jsem je ukazovala na videu na Instagramu, kde si ho celé můžete prohlédnout. Jsou velmi jednoduché a mám pro vás pár tipů, jak s mramorovacími barvami pracovat.

Připravte si:

  • bílé skleněné (nebo umělohmotné) koule
  • mramorovací barvy

Postup:

  1. Připravte si nádobu a do ní nalijte vodu. Nádoba by měla být dostatečně hluboká, abyste do ní ponořili vánoční ozdobu celou a také široká, aby vám vytvořila dostatečně velkou plochu pro barvení. Sami se pak přesvědčíte :)
  2. Na hladinu vody postupně kapejte mramorovací barvy. Potřebujete ideálně dvě - já jsem použila zlatou a černou. Dvě proto, že se vytvoří právě ten mramorovaný efekt. Barvy zůstávají na hladině a vzájemně se jakoby odpuzují, postupně se rozpínají na větší plochu. 
  3. Dávám od každé barvy na jednu baňku tak maximálně 2 kapky, poté vezmu párátko a rozmíchám lehce na hladině. Část barvy mi ulpí na párátku, ale to nevadí, pokud chci baňky spíš světlejší. 
  4. Doporučuju udělat jeden potisk na něco, co vám nevadí zničit. Uvidíte, jak barvy fungují a naučíte se s nimi pracovat. 
  5. Také je dobré, abyste baňku ponořili, pak druhou rukou párátkem setřeli hladinu od zbytku barvy – to proto, že jedna vrstva se na ozdobu dostane, když se barva ponoří a ta druhá by mohla, když ozdobu vytahujete. Pokud tedy chcete jen jeden nepřekrývaný obtisk, vyčistěte si před vynořením kouličky hladinu. 

Tip: Nechte ozdoby uschnout pověšené, ne položené. Schnou většinou jen pár minut. 


Další zajímavé články o dekoracích:


Co vy? Jak se připravujete na Vánoce? Podělte se o své nápady a návody.


Vánoční ozdoby mramorovací technika


Stromeček za nás vyřeší Chcistromek.cz


Na Chcistromek.cz prodávají jedličky z dánských rodninných farem. Každou zvlášť mají nafocenou a natočenou na video, abyste si ji mohli pěkně prohlídnout stejně jako na trhu nebo v obchodě. Když si ji vyberete, pošlou vám ji kurýrem připravenou až domů. Hezky připravenou, ohoblovanou, stačí ji jen vložit do stojanu.

Doporučuju vybírat v sekci dobrostromek, jehož koupí podpoříte konkrétní dítě z dětského domova, protože část peněz půjde na splnění jeho přání. Radost ze stromečku tak budete mít rovnou dvakrát. 

Už se těším, až si stromeček společně nazdobíme. 





Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *