DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

2. srpna 2019

Letní věnec ze Středomoří, nebo z plevele ze zahrady?

Vozím si krásné vzpomínky z cest, stejně krásné mi to připadá i u nás v Konojedech. Dnes to bude o dvou letních věncích, které jsou opět čistě přírodní.



Věnec na sloup v podkroví

První jsem vyrobila z toho, co mi doslova cvrnklo do nosu na mojí cestě do Malagy. Jdu si po promenádě pod palmami a najednou přede mnou spadne trs nedozrálých plodů, na kterých si nahoře pochutnávalo hejno papoušků.


Přidala jsem k nim krásné olistěné stonky, co popadaly na zem v místní krásné botanické zahradě a materiál na věnec jsem měla.

Jako základ jsem použila kovový kruh o průměru 20 cm. Mám stále stejný a když mě věnec přestane bavit, očešu ho a uložím zase na příště.



Věnec na dveře

Druhý věnec je takový ten vesnický, nejvíc mě na něm bavily odkvetlé a rozvětvené stonky obyčejného bodláku. Příště udělám věnec jen z něj. Po pár dnech se poupátka rozvinou v ochmýřené chomáčky a budou mít tendenci popadat, tak je můžete zachytit popraškem laku na vlasy. A nebo ho nechte takový a dejte si ho na venkovní dveře, kde vám spadané chmýří nebude vadit.



Informace a zajímavé tipy, jak zacházet s živými i suchými květy, nacházím v knížce Můj květinový ateliér (Markéta Keclíková, Smartpress), která je rozčleněná do kapitol podle ročních období a v každé z nich je několik tipů na tvoření.


Já si budu nadále užívat léta, těším se zase na cesty a na inspiraci, co mi přináší.

Jak se daří vám?

Mějte se krásně, Iva



4 komentáře on "Letní věnec ze Středomoří, nebo z plevele ze zahrady?"

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *