DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

7. listopadu 2017

TOP tipy na (nejen DIY) přírodní kosmetiku a pozvánka na Green Beauty Market 2017

Jestli aspoň trochu myslíte na to, čím se myjete, mažete, líčíte, tak si nenechte ujít úžasnou akci, kterou pořádá už několikátým rokem Andrea Vémola. Jedná se o Green Beauty Market, kde se představí několik desítek značek přírodní kosmetiky. Akce je teď v pátek a v sobotu 10. - 11. listopadu v Galerii Laufen na Praze 2.


Přiznám se, že o tyhle značky kosmetiky jsem se začala zajímat hlavně díky dětem. Jim prostě chcete dát to nejlepší, staráte se o to, jak se některé látky můžou vstřebávat a negativně reagovat v těle. Já jsem odmalička ekzematik, s přecitlivělou pokožkou, která na všechno reaguje a hodně špatně se hojí. Myslím, že Kristiánek to má trochu po mně. Pak najednou přijdete na to, že ani přírodní kosmetika nemusí být přírodní a nápisy Bio/100% přírodní, nic neznamenají.

Oba kluky paradoxně nechávám, aby se venku vyváleli, často a rádi dodnes degustují různé materiály všemi smysly, ale pořád je pro mě tahle venkovní špína zdravá. Patří k nám, k lidem. Ale to už neplatí pro některé uměle vytvořené chemické látky, které se používají v konvenční kosmetice - ať už jako konzervanty, nebo aby to prostě mělo tu správnou konzistenci. Třeba jsem úplně odmítla aviváž. To je věc, kterou občas provoním akorát polštáře na gauči nebo podložku v koupelně.


Nebudu vám tu tvrdit, že jsem na 100 % přírodní - děti samozřejmě ano. Ta cesta je k tomu dlouhá, najít vyhovující kosmetické přípravky - zvlášť v dekorativní kosmetice není lehké. Ani já nechci nikoho nutit, protože si pak připadám, jako když vegan přesvědčuje ostatní tím, že jim nadává do vrahů. Tak to prostě nejde, zvlášť u lidí, kteří už mají nějaké své návyky. Přesto je potřeba říct, že to smysl má, abychom se změnili. Na GBM najdete kosmetiku:

  • čistou, ryze přírodní 
  • netestovanou na zvířatech


Proč na Green Beauty Market rozhodně zajít?


  • Pro odpovědi na otázky, které vás ohledně toxicity kosmetiky pálí - na programu jsou workshopy a přednášky, stačí se podívat, co vás zajímá.
  • Poznat a vyzkoušet si nové produkty na jednom místě - od laků na nehty, přes barvy, tužidla na vlasy a dekorativní kosmeriku.
  • Seznámit se s dalšími, stejně smýšlejícími lidmi, protože i to je velké plus. :)


Co jsem díky GBM objevila loni a rozhodně to doporučuju?

Značku Acorelle

Vyrábí úplně úžasné parfémové a toaletní vody. Bez diskuzí. Kdybych jela na pustý ostrov, propašovala bych si ji s sebou. Pro povzbuzení, pro zlepšení nálady, pro lepší den. Už používám třetí lahvičku a nemůžu si je vynachválit. Všechny tak nádherně přírodně voní. Třeba po třešních, který miluju. Nebo po růžích... po jasmínu. Běžte si je povonět.



Pudr Coleur Caramel

Vždycky jsem používala make-up, ale přesedlala jsem na pudr a mojí problémové pleti dělá velmi dobře. (chystám na to už článek - snad jsem přišla po 35 letech na to, jak se svojí pokožkou zacházet:) Tenhle je navíc v recy papírovém obalu. Tím se tahle značka kosmetiky vyznačuje.



A mnoho dalších produktů, které jsem zmínila v loňském článku.

Co mě čeká letos? Co chci najít?

Ráda bych se poohlédla po nějaké hezké rtěnce a hlavně po stylingu na vlasy. Zatím nepoužívám nic, mám jen starý vosk, který pomalu ale jistě dosluhuje a chtelo by to jeho přírodnější verzi. Doufám, že zajdu i na nějaký ten workshop, pokochám se povoním si, pomazlím se s nějakým jemným krémem.

A jaké jsou ještě moje dva osobní produkty, které používám každý den? Už jsem o nich psala, je to:
- pleťová voda - buď růžová nebo DIY s ricinovým a šípkovým olejem, která je skvělá na citlivou pleť a na problematickou pleť,
- DIY pleťový olej - úžasný, blahodárný, voňavý a super tip jako DIY dárek.
- tuhé šampony, zatím je střídám, ale vyhovují mi svým nanášením i kvalitou

Chystáte se na Green Beauty Market?


2 komentáře on "TOP tipy na (nejen DIY) přírodní kosmetiku a pozvánka na Green Beauty Market 2017"
  1. Netestovaná kosmetika, to je něco pro mě! Uplně mě mrzí, že jsem na Tvůj blog nenarazila dřív a propásla to... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, tak příště. Ale určitě doporučuju sledovat stránky green beauty days a lohas blogger. Je tam spousta tipů právě na různé netestované a přírodní značky. :) Krásný den, Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *