DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

17. listopadu 2017

2 podzimně-zimní věnce

Věnce mě baví. Jsou nejenom krásnou dekorací, ale taky symbolem, protože mají tvar kruhu. Připravila jsem dva přechodové závěsné, ideální na tohle období. Opět jen z přírodních materiálů. A jsou k mání :)

Minulý týden jsem trávila u našich přípravou na středeční natáčení vánoční návodů pro jeden e-shop, který si mě najal. Sbírala jsem spoustu materiálu, nechala si nařezat dřívka. Musím říct, že ačkoli mě tvoření baví, nedokážu si moc představit dělat ho stále a živit se jím. Bála bych se, aby mi tvoření nezevšednělo, protože bych musela vytvořit spoustu a spoustu věnců nebo dekorací, abych si vydělala na živobytí. Jak to máte vy? :)

Ale pustíme se do tvoření věnců.

Připravila jsem si:
  • větvičky modřínu
  • větvičky jedle
  • sušenou hortenzii
  • eukalypt
  • šišky (modřín a borovice)
  • ilex - červené kuličky

A k tomu ještě:
  • tavnou pistoli
  • bílý kruh - seženete v Davoně různé průměry
  • drátek

První věneček je opravdu křehký - základ je jen z větviček modřínu, lehce jsem ho zpevnila bílým matným lakem na závěr. Ale určitě se s ním musí zacházet hodně jemně - zkrátka ho pověsit na zeď a nechat. 

Kruh větviček jsem spojila drátkem, na větvičky jsem potom tavnou pistolí přidělala eukalypt, šišky a ilex. 



Druhý věnec má základ z kovového kruhu. Celý jsem ho střídavě polepila jedlovými větvičkami a hortenziemi. Mezi některí jsem vložila šišky. Pro vyznavače barevnosti bych opět mohla přidat kuličky ilexu.

Důležité: věnec je symbol - je to kruh a pravděpodobně by měl být roztočený jako život - tím správným směrem, tedy ve směru hodinových ručiček. Dávejte si na to při pletení pozor a neberte ho jen jako dekoraci. 


Co právě tvoříte vy? Přidejte se do výzvy o nádhernou Biokuchařku z nakladatelství Smartpress, stačí se podělit o svůj návod na DIY dárek. :)

Mějte se krásně, Iva 
2 komentáře on "2 podzimně-zimní věnce "
  1. Ten je krásný :-) Sušená hortenzie je moc hezká, nedávno z ní teta dělala taky věnec a úplně mě uchvátila ta její jednoduchost a krása. Budu se muset po ní někde poohlednout.

    OdpovědětVymazat
  2. Krasny kousek. Na odkaz kouknu, dekuji:-). M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *