DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

15. prosince 2019

7+ tipů na kosmetiku nejen z Green Beauty Days

Na Green Beauty Days se vždycky těsím, letos už počtvrté. Opět za ním stojí skvělá Andrea M. Vémola. Opět v luxusních prostorách Galerie Laufen – skvěle to tam ladí s krásnou přírodní kosmetikou. Ocitnete se ve voňavém světě... Co jsem letos objevila ve světě férové kosmetiky?




Přírodní parfémy Abel

Jestli je něco, co mám na přírodní kosmetice ráda, pak to jsou ty čisté vůně. Opravdové citrony, opravdová růže, opravdové kakaové máslo. Ale když si představíte přírodní parfém, většinou to právě parfém není, je to zpravidla jen vůně, tedy nějaký esenciální olej, v lepším případě různé druhy vůní vzájemně zkombinované.

A mě už to poslední dva roky začalo štvát, toužila jsem po opravdové vůni, co se postupně rozvíjí a já objevuju ty jemné tóny, které se mi odhalují, jiné ráno, jiné večer.

Našla jsem Abel parfémy. Za značkou stojí Novozélanďanka Frances Shoemack, bývalá vinařka, která v současnosti žije v Amsterdamu a také právě zde značka vznikla. Zakládá si na čistě přírodních surovinách, fair trade podnikání s ohledem na ekologii a otevřeném přístupu k zákazníkům. Žádné tajnosti v ingrediencích a jejich původu.



Vytvořte si vlastní styl

Vůní Abel je celkem 7, když nepočítám jednu speciální pro maminky, každá je jiná a dají se vzájemně kombinovat podle toho, jak chcete.

Okouzlila mě hlavně lehce tajemná vůně Green cedar a k ní bych si přidala ještě "oldschool" Pink Iris. Zásadně dohromady.
Další duo jsou vůně White Vetiver a Golden Neroli – první je výrazná citrusová, která postupně přejde ve sladce vanilkové a dřevité tóny, druhá je jemně květinová také s vanilkovým základem. A kombinovala bych je dohromady taky.

Trochu mě zde bude možná limotovat cena, když si představím, že mi jedna stačit nebude – 50 ml je za 3290 Kč.

Nakoupíte na Biosophy a v prodejnách NILA.


Malá umělecká díla – mýdla Savon de Lisoleil 

Když jsem přišla ke stolku s těmihle uměleckými skvosty, zrovna paní majitelka Anastasia Krasilnikova rozvášněně vysvětlovala jedné zákaznici, jaké úsilí za jejími mýdly stojí. Jsou kompletně ručně vyrobená, s nádhernými přírodními motivy a orientálními vzory.


Domů jsem si odnesla dva vzorečky, jsou naprosto skvělé, stále tuhé, nerozmáčí se po jednom použití.

Používám zatím jen mýdlo se skořicí, další krásu si nechám na nějakou speciální příležitost. Jaké je?
Má lehce peelingový účinek, nádherně voní po skořici a je skvělé právě v tomhle období, protože prohřívá pokožku.

Tip: Jestli chcete proniknout do tajů výroby mýdel pod zkušeným dohledem paní Anastasie, přihlaste se na některý její kurz v Praze.


Lak na nehty od Zao

Zrovna teď, když píšu tyhle řádky, ho mám na sobě. Jaký je? Vybrala jsem si fuchsiově růžový odstín, můj nejoblíbenější. Je tekutý a dobře se s ním pracuje, štěteček je širší a plochý, abyste mohli lak nanést pečlivě po celém povrchu nehtu. Čekala jsem, jakou bude mít výdrž – u mě standardní kolem 3 - 4 dní, hodně se u mě promítá to moje časté tvoření, řezání, práce s barvou, hlínou, betonem. Pro větší zpevnění doporučuju koupit ještě vrchní průsvitný lak.

Jde o lak na nehty, tedy musíte počítat s nějakými umělými chemickými látkami, ale určitě v něm nejsou žádné škodlivé a toxické látky, které pronikají skrz nehet do lidského těla. Neobsahuje toluen,
formaldehyd nebo xylen, naopak jen minimum potenciálně škodlivých látek. Doporučuju navštívit stránky Zao cosmetics.


Novinky od Biorytme

Svou oblíbenou stálici tu nemusím představovat, již jsem o tuhých deodorantech s omamnou vůní citronové meduňky a vysokým obsahem kakaového másla psala.

Na GBM si připravili novinku v podobě bezsodého deodorantu a také měli svíčky ve stejných vůních jako je jejich kosmetika. Mrkněte na jejich stránky.



Krémy Lobey

Začalo mi stáří klepat na dveře...

Jedna věc je, jak se cítíte, ale druhá, jak vypadáte, když se na sebe mrknete do zrcadla. Moje pleť se během roku radikálně proměnila ze smíšené na totálně vyschlou. Oleje a promašťující krémy už mám na všech místech po bytě, najela jsem na pečující rituály a doufám, že se efekt "mladší o 10 let" brzy dostaví.

Je mi jasný, za jakých situací člověk omládne, ale jsem vdaná, že? :)...

Značka Lobey není ve světě přírodní kosmetiky žádný nováček, mají už 10leté zkušenosti a za svoje omlazující krémy by dali ruku do ohně. Já jsem si oblíbila jejich konzistenci, vůni i složení. Krém je hutný, má přírodní barvu a jemně nasládle voní. Jakou mám zkušenost po pár týdnech? Pleť není suchá, zmizela vysušená místa na čele a na tvářích a určitě je pevnější.

K dennímu krému můžete dokoupit i jeho noční verzi v ještě koncentrovanější formě, aby městem otrávená pleť byla zase zdravější.


Nobilis Tilia 

Taky Nobilis Tilia už ode mě znáte, mám ráda jejich vonné esence, ať už tu na pracovní efektivitu, nebo jemný citrusový rozprašovač.

Před pár měsíci mě nadchl opravdu úžasný oční krém s arganovým olejem. Je také dostatečně hustý a efekt byl viditelný po pár dnech. Vyhovuje mi dávkovací pumpička. Určitě doporučuju všem 30+.

Astraia

Novinka z čajové a kávové dílny Oxalis je kosmetická značka Astraia. Mě zaujalo tuhé mýdlo, které obsahuje kromě výtažku ze zeleného čaje také jeho lístky.

Jaké mi vyhovuje? Krásně voní, báječně myje, ale jeho konzistence je měkčí, takže nevydrží příliš dlouho.

Made for Moms

Holky z Made for Moms znám už od Mamafestu a občas na sebe s Monikou Rummler někde narazíme. Zaměřují se na maminky, tak není divu, že se staly oficiálním distributorem britské značky Bloom and Blossom, která vyrábí čistou přírodní kosmetiku pro těhotné ženy, maminky a jejich miminka.

Zaujala mě hlavně fialová řada pro dětský spánek a bezproblémové usínání. Aromaterapeutická vůně na polštář je krásně jemná a pomáhá malým raubířům se zklidnit a připravit na spánek.


Haaro Naturo

Suché šampony a šampuchy u mě na poličce jasně převažují stejně jako tuhá mýdla. Tenhle šampuch od značky Haaro Naturo bych nehodnotila hned podle názvu, který ve mně osobně evokuje hipísácké šaty a Woodstock.

Už před vyzkoušením jsem měla ke značce hodně blízko, protože:

Za vlasovou kosmetikou Haaro Naturo stojí kadeřnice, které všechny svoje výrobky také pečlivě testují a používají přímo na zákaznících.

  • Vše tvoří a balí ekologicky a bez chemie, i tenhle šampuch byl pečlivě zabalený do krásně potištěného papíru. 
  • Netutlají svoje know-how, ale sdílí všechny informace, které by pro klienty mohly být důležité. 
  • Na svém e-shopu nabízí to, co funguje. Mrkněte. 


Já používám jejich šampon na objem a jsem s ním spokojená. Šampuků jsem už otestovala více od různých značek, takdy musím ocenit:

  • hezky myje a voní, 
  • vlasy pak mají opravdu objem (nepoužívám stylingy, ani tužidla),
  • nedráždí pokožku hlavy ani nezpůsobuje lupy,
  • dostatečně pění, 
  • po použití se nerozpadá, ani neměkne a nerozpouští se
  • vydrží dlouho. 

Jeho složení si můžete prohlédnout přímo na stránkách.


Jakou značku jste na Green Beauty Marketu objevili vy? Nebo máte vlastní zkušenost s tou, o které jsem psala?










2 komentáře on "7+ tipů na kosmetiku nejen z Green Beauty Days"
  1. Tahle akce by asi nebyla nic pro mě, nicméně věřím, že sis to užila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, ono je to fakt jak vstoupit do nebe. Tak krásné prostředí a ty vůně všude kolem. :) I když tam bylo opravdu narváno, cítila jsem se tam výborně. Krásný svátky, Iva :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *