DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

4. září 2016

Jak si vyrobit domácí balzám na rty - tónovaný růžovým pigmentem

Vždycky jsem měla ráda lehce natónovaný "jelení lůj" nebo lesk na rty. Nepotřebovala jsem pak kupovat rtěnky, Labello jsem vždycky nosila (a dodnes nosím) po ruce.

Už loni jsem experimentovala s tím, že jsem si vyrobila vlastní domácí balzám na rty za pomoci kokosového oleje, včelího vosku a tmavé rtěnky Alverde. Nedávno jsem objevila na stránkách kosmetikahrou pigmenty v různých odstínech, které jsem přesně potřebovala!



Navíc mě tenhle speciální e-shop už delší dobu fascinuje, protože v něm najdete spoustu návodů na domácí kosmetiku a drogerii, psala jsem o tom například v článku o DIY prostředcích na úklid.

Jaký je tedy můj recept na domácí balzám na rty?


Připravte si:

1 lžíci včelího vosku
3 lžíce kokosového oleje
lžička růžového pigmentu
0,5 ml vitaminu E

Vosk a kokosový olej rozehřejte ve vodní lázni. Pořádně smíchejte. Jakmile směs trochu zchladne, přidejte růžový pigment a pár kapek vitaminu E. Snažila jsem se někde najít dávkování vitaminu E, zdroje se různí, ale dávkuje se obvykle kolem 1 - 10 %, já jsem se držela na té spodní hranici.

Obaly na balzámy jsou opět z e-shopu kosmetikarou, plus jsem našla nádobku ze staré pudřenky, tak jsem ji také naplnila. Z uvedeného množství jsem vyrobila 7 malých a jeden velký balzám na rty. A protože jsem v balíčku měla kromě ingrediencí i hotový krém který úžasně voní mátou a koupelové šumivé koule s ylang ylang, určitě se na něco podobného zaměřím a vymyslím.

Jestli vás výroba kosmetiky fascinuje, už zítra je malý workshop na šesťáku právě od Judity Klimentové z kosmetikahrou, nebo se chystá velký Naučmese fest na téma zdravého životního stylu, na kterém bude opět workshop kosmetiky. Já se tam chystám, co vy?



8 komentářů on "Jak si vyrobit domácí balzám na rty - tónovaný růžovým pigmentem"
  1. Ten je krásnej, Ivčo, a asi i dost výživnej. Já teda ještě nikdy nic takového nezkoušela, ale asi brzy začnu. Závidím vám všechny ty workshopy, u nás na maloměstě se toho moc neděje.

    OdpovědětVymazat
  2. Ivi, díky za tip na pigmenty, domácí balzám na rty taky používám, letos ho plánuji dávat jako malé dárečky k vánocům, tak se pigmenty i pěkné krabičky budou hodit. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, jojo, pěkné krabičky se holt musí schovávat :)

      Vymazat
  3. Vida, to ani nevypadá moc náročně! Děkuju za tip, určitě to zkusím, vypadá to i jako prima nápad na dárek. Vitamín E se asi, předpokládám, dá sehnat v lékárně?
    Každopádně na tenhle blog se ještě vrátím. Ještě jednou díky za inspiraci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barbaro, těžké to opravdu není :) Jen je super vychytat konzistenci, každému vyhovuje něco jiného a taky je lepší mít měkčí na zimu a tužší na léto. Já jsem vitamin E i všechny ingredience sehnala na www.kosmetikahrou.cz - ráda tam chodím osobně, ale posílají i klasicky z e-shopu. Krásný den, Iva

      Vymazat
    2. Děkuju moc, hned na ten e-shop mrknu. :)

      Vymazat
  4. Pěkný tip, určitě by potěšil jako dárek :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *